Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

3 Mart 2014 Pazartesi

Özgürlük...
















EMEKSİZ zengin olanın,  kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın rehberi,  
"Şeytan" olmuştur...
Yunus Emre






Özgürlük…

EN baş yüksek makam ne demişti geçtiğimiz yıllarda?
“ Yazarlar eskiden emirle, siparişle yazı yazardı. Şimdi serbestçe yazıyorlar. 8 yıldır sesini kıstığımız tek bir yayın organı yok…”
Peki,
Baş altı yüksek makam da ne demişti?
“ Türkiye, basın özgürlüğü açısından Amerika'dan daha çok basın özgürlüğünün  olduğu bir ülkedir. Türkiye'nin çok değerli bir Basın Kanunu var.
Türkiye, dünyanın diğer demokratik ülkelerinde olmadığı kadar basın özgürlüğünün olduğu bir ülke. Siz de yaşıyorsunuz zaten bunu. Çok renkli basın hayatıyla, televizyonlarıyla, gazeteleriyle, internet ortamıyla Türkiye,
Basın özgürlüğünün sonuna kadar yaşandığı bir ülke. Bu manada Türkiye'de hiçbir sorun yoktur.''
Peki, baş altının da baş altı olan eski bakan ve günümüz belediye başkan adayı ne dedi geçen gün?
“ Medya haddinden fazla özgür. Alo Fatih konuşmaları, bunları herkes söyler. Bunu söylüyor da ne oluyor? Sizin yayınlarınızla ilgili bir sıkıntı yaşadınız mı? Sınırları belli olmayan alanlardan biri da medyadır. Kendisi etik değerlerini tam kuramamıştır. Hem de devlet ilişkilerinde sağlıklı değerler oluşmamıştır.”
Bu açıklamaları hatırlayınca ve tekrar okuyunca, 35 yıldır bu meslekte hasbelkader yer alan biri olarak, inanın çok rahatladım.
“Meğer ülkemde basın özgürlüğümüz varmış da haberim yokmuş” diye de kendi kendime kızdım.
E madem bu kadar özgür bir ülkedeyiz, şimdi bu yazıda, yıllardır yazmaya çekindiğim, korktuğum çok önemli bazı konuları, bilgileri sizlerle paylaşmanın zamanı geldi...
Hazır mısınız?

***
Domatesin faydaları:
1) Cildinizi Korur: Kabuğu incecik olan bu meyvenin, cildinize güneş koruyucu krem etkisi sağlar.Yapılan bir araştırmada, güneş yanıklarından şikayetçi ve güneşe karşı hassas cilde sahip olan bir grubun günlük beslenmelerine domates eklendi.
2) Yaşlanmaya Karşı Savaşır: Domateslerin, serbest radikalleri önleyici likopen ve beta karoten içerir. Bazı hücrelerde, serbest radikaller DNA ya %42 ye varan hasarlar verirler. Domatesleri, her zaman tavsiye edildiği gibi, az miktarda zeytinyağı ile birlikte tükettiğinizde, yaşlanmaya karşı vücudunuz daha güçlü bir hale gelir.
3) Kan Basıncınızı Düşürür: Tostlarınız içine domates ekleyin. Bu meyveler (hayır yanlış yazmadık, domates meyvedir, sebze değil) kan basıncınızı düşürmeye yararlar. Hipertansiyondan şikayetçi bir grup hasta üzerinde yapılan bir araştırmada, hastaların günlük besinlerine domates eklendi. 8 hafta süren araştırmada her gün domates tüketen hastaların sistolik kan basıncınca 10 derece düştüğü ve diyastolik kan basıncı değerlerinin de 4 derece düştüğü gözlendi.
4) Gribi Önler: Karotenler (likopen ve beta karoten) gibi sebze ve meyvelerden elde edilen koruyucu pigment değerleri düşük olan insanların, günlük domates tüketmesi önerilir. Bakteri ve virüslerle savaşmaya yardımcı olan karoten bileşikleri çok önemlidir. Günlük domates ihtiyacınızı bir bardak domates suyu ile giderebilirsiniz. Göreceksiniz, soğuk algınlığı ve gribe karşı vücudunuz çok daha dirençli olacaktır.
Yumurtanın faydaları:
Yapılan bir araştırma, kahvaltıda yumurta tüketmenin, vücut yağlarının yakılmasında önemli rol oynadığını ortaya koymuş. Yapılan araştırmaya göre , besinler içerisinde en kaliteli proteine sahip gıdanın yumurta olduğu tespit edildi . Yumurta proteini, dışarıdan alınması gerekli olan ‘elzem amino asitleri’ yeterli ve dengeli miktarda içerir.
Hıyarın faydaları:
Hıyarın kanı temizlediğini, karaciğeri ve böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürdüğünü ifade eden uzmanlar, idrarla birlikte vücuttaki üre asidi ve ürat tuzlarını eritip dışarı attığını bildiriyor. Hıyarın, içeriğindeki bol kükürdü ile kanı temizlediğini, ciltteki ter bezlerini çalıştırdığını belirten uzmanlar, bol vitamin ve madeni madde verdiğini, böylece cildin taze ve pürüzsüz olmasına yardım ettiğini vurguluyor.

***
Evet, bu yazıda bu kadar paylaşım yeter. Başka bir yazıda, yine faydalı bilgiler yazacağım. Sakın ola, domatessiz, yumurtasız ve hıyarsız kalmayın…
Çok şükür Allah’ıma…
ABD’de bile olmayan basın özgürlüğü ortamında sipariş üzerine ve emirle yazı yazmadığım için.
Artık serbestçe yazıyorum ve özgürüm…
Artık gözüm arkada kalmayacak.
Bu ortamı yaratanlardan Allah razı olsun… Ne dilekleri varsa versin.
Allah başımızdan eksik etmesin…


















DEĞERLİ 35LİK okurları,
Önceki hafta, Türkmendili Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Salah Behlül Çamurcu'dan bir mail aldım.
Ülkesinde yaşanan sorunlara dikkat çeken Çamurcu'nun bu mesajını, özelliğini bozmadan, noktasına virgülüne müdahale etmeden aynen yayınlıyorum:


" Kerkükten selamlar ..... Ben Kerküklü Türkmen gazeteci ve yazar Salah Behlül Çamurcu. Ben Irak'ta eski rejim dönemi Türkmen Edebiyatçısı olarak şiir ve öyküler yazardım Direniş Edebiyatı alanında eski Türkçe Osmanlı harflarıyla yazardım Eski Baas rejiminden kaçtığımız için yüksek diploma sahibi olamadık.
ama o devirde yasak olan Türkçede yazar olarak gösterilmekteydik...2003 yılı devir döndüğünde o iki yüzlü çalışan lar saklanmışlardı biz Türkçeye karşı olan Rejime karşı direndiğimiz için Ankaraya çağırıldım Bilken Üniversitesinde medyacılık ve  Gazetecilik konusunda 342 saatlık özel Eğitim alarak birinciliği kazanırken bana diplomamı T.C savunma bakanı say Vecdi Gönül  bana verdi.....Ama meslek icabı olayları takip ederken halkımızın ve Türkçülüğün hakkında çok büyük HİYANETLERİ gördüm ...

Onlarca kez bilgisayarlarımı durdurdular ve Kerkükte besledikleri bazı Hayın Türkmenlerin yoluyla bizi kaç kez tehdit ettiler ...Rüşvet vererek hapislere attılar....
ve en son 7 Ocak 2014 günü evimin ve kenarında olan yazıhanemin önünde bomba yüklü bir kamyon patlatıldı.....ağır yaralandım evimin ve iş yerimde bütün eşyalarım çöpe atıldı sahipsiz yalın ayak aldık .....ve takiplare devam ettik Türkiyeden Türkmen bölgelerinde direnen Türkmenleri vurdurmak için pılanlar kurulduğu -bazı soruşrurmalar ve İtiraflar elime geçti ....Ne yaık Vidyo belgeleri henüz dağıtamıyacaz hayatımız sürekli tehlikede.....
1-büyük abim 2005 yılında albaydı. vurduruldu
2- 2007 yılında evimizin önünde bomba yüklü bir kamyonu patlattılar benden küçük kardeşim şehit oldu ve üç çocuğu sahihsiz kaldı
3- 2014 /7  ocak'ta bomba yüklü kamyon evim ve iş yerim önünde yine bomba yüklü bir kamyon patladı ve ağır yaralandım…….Ama daha  tehlikesi çok büyük Türkmenlerin vurdurulmalarıdır ,zaten İtiraflar Türkmenleri ile ilgilidir….Demek çoklarınıda ayni PLANLARLA vurdurulmuşlar. 
















* 35'LİĞİ takip eden, başta Türkiye olmak üzere; Amerika, Almanya, Avusturya, Avustralya, Arnavutluk, Azerbaycan, Arjantin, Belçika, Belarus, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Bosna Hersek, Brezilya, Cezayir, Çin, Danimarka, Ekvador, Endonezya, Fransa, Finlandiya, Güney Afrika, Güney Kore, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İspanya, İsviçre, İsrail, İsveç, İtalya, Japonya, Kanada, Katar, Kazakistan, Kenya, Kosta Rika, Kuveyt, Makedonya, Malta, Malezya, Libya, Litvanya, Lübnan, Nijerya, Norveç, Özbekistan, Pakistan, Portekiz, Polonya, Rusya, Senegal, Sırbistan, Singapur, Suudi Arabistan, Tayland, Ukrayna, Venezuela, Vietnam ve Yunanistan'da yaşayan ve de yazılarıyla katkı koyan, önerilerini paylaşan tüm dostlarımıza teşekkür ederiz…

Not : Bu veriler, Blogspot'un kontrol panelinden aktarılmıştır...



Yorum, istek ve önerilerinizi yazabilir, 
paylaşabilirsiniz...
Eğer yorumunuzu yazdığınız halde
gönderemiyorsanız veya teknik arıza çıkıyorsa,
lütfen, altay@vecdialtay.net mail adresine
mail gönderiniz...




altay@vecdialtay.net








BU SİTE, BASIN ETİK YASASINA, ÇOCUK, KADIN, İNSAN VE 
HAYVAN HAKLARINA UYMAYI TAAHHÜT EDER...

BU SİTEDE YAYINLANAN YAZILARI PAYLAŞABİLİR, 
ALINTI YAPABİLİR VE KULLANABİLİRSİNİZ...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder