Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

30 Mart 2014 Pazar

Seçim Özel - 2







İlginç seçim olayları...

Gerek yerel ve gerekse genel seçimlerde bazen, gerçekten çok ilginç olaylar yaşanıyor.
İşte o ilginç olaylardan bazıları...


Kalp krizi geçirdi…

Hatay'da seçmenin oy kullanacağı gün bile nüfus müdürlüklerine T.C. kimlik numarası almak için akın edilince günde 16 saat çalışan nüfus müdürlüğünde bir personel kalp krizi geçirdi. 
Hayati tehlikesinin bulunduğu bildirilen personelin yoğun bakımda tutulduğu bildirildi. 
Son 15 günden buyana gece geç saatlere kadar çalışan ve günde ortalama 16 saate yakın çalışan Murat İpek'e ilk müdahaleyi mesai arkadaşları yaptı. 
Daha sonra olay yerine ambulans çağırıldı. 
Ambulansla Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Araştırma Hastanesi'ne götürülen İpek'in yoğun bakıma alındığı bildirildi. İpek'in durumunun ciddiyetini koruduğu açıklandı.

Seçim sandığı karüstü araçla gönderildi…

Erzurum'da Palandöken Dağı üzerindeki Aziziye köyüne ait 1043 nolu seçim sandığı, yol kar nedeniyle kapalı olduğu için karüstü araçla gönderildi. 
Seçmen sandığıyla birlikte 3 görevli ve jandarmalar da karüstü araçla bu köye gitti. Palandöken Dağı'nda bulunan ve şehir merkezine 20 kilometrelik uzaklıkta bulunan 2 bin180 rakımlı Aziziye köyünün yolu kar nedeniyle kapalı bulunduğundan köye seçmen sandığı İl Özel İdaresi'ne ait kar üstü araçla gönderildi.

Başkan adayı oy kullanamadı…

AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Nevzat Doğan, adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre ikametgahının Ankara'da görünmesi dolayısıyla oy kullanamadı. 
Doğan yaptığı açıklamada, milletvekili olduğu dönemde adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre Ankara'da sayıldığını belirterek, seçimlerde oyunu İzmit'te kullandığını, 23 Temmuzda da evini Ankara'dan İzmit'e taşıdığını bildirdi. 
Oyunu İzmit'te kullandığı için daha önce oy kullandığı 23 Nisan İlköğretim Okulunda oy kullanabileceğini düşündüğünü belirten Doğan, ikametgahını Ankara'ya hiç taşımadığı için böyle bir sorunla karşılaşabileceğini düşünmediğini kaydetti. 
Doğan, şunları söyledi: ''Durumu, sabah sandık numarasını öğrenmek istediğim sırada fark ettim. Ailemdeki diğer isimleri bulduk, ancak kendi ismimi bulamadım. Bir oy kaybetmekten ziyade, vatandaşlık görevimi yerine getiremediğim için üzgünüm.''

Oy pusulasını çekti, gözaltına alındı… 

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, kendi kullandığı oy pusulasının fotoğrafını cep telefonu ile çeken kişi, polis tarafından gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Nazilli Fatih İlköğretim Okulunda oy kullanan bir kişinin, oy pusulasının fotoğrafını, cep telefonuyla çektiği tespit edildi. 
Olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alınan kişi hakkında işlem yapılacağı bildirildi. Nazilli ilçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, ilçenin değişik bölgelerinde bulunan okullarda oy kullanmaya gelen ve haklarında adli makamlarca yakalama emri bulunan toplam 14 kişiyi sandık başında oylarını kullandıktan sonra yakaladıkları bildirildi.

Oy verirken kriz geçirdi…


Mersin'in Mut ilçesinde, oy verme işlemi sırasında kalp krizi geçiren vatandaş öldü. Alınan bilgiye göre, Hatice Kara (74) oy vermeye gittiği Meydan Mahallesi Endüstri Meslek Lisesinde muhtarlık seçimleri için oy kullandığı sırada kalp krizi geçirdi. Çevredeki vatandaşların yardımıyla Mut Devlet Hastanesine kaldırılan Kara, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Her şey oy için…

Sivas'ın Hafik ilçesinde bir mahallenin sakinleri, oy kullanabilmek için 5 kilometre yol yürüdü. 2008 yılında ilçeye bağlanarak mahalle statüsünü kavuşan Günyamaçlılar, 29 Mart yerel seçimlerinde ilk kez oy kullandı. 
Mahalle sakinleri, oy kullanacakları Hafik Lisesine gidebilmek için 5 kilometre yol yürüdü. Mahalle sakinlerinden 46 seçmen 1005 nolu sandıkta oy kullandı. Aracı olmayan bazı mahalle sakinlerinin yürüyerek Hafik Lisesine geldikleri görülürken, seçmenler hava şartlarının iyi olması nedeniyle yürümekte zorlanmadıklarını, vatandaşlık görevini yerine getirmek için kilometrelerce yol yürüdüklerini belirttiler.










OBAMA, Putin ve Erdoğan, şeytanın huzuruna çıkarlar. Hepsi şeytana dileklerini söyleyecekler, o da onlara ne zaman gerçekleşeceğini söyleyecektir. 
İlk önce Obama sorar:
- Amerika ne zaman her yönden tam olarak dünyanın hakimi olacak?
  Şeytan da; 
- 50 yıl sonra, der. Obama ağlamaya başlar:

- Ben göremicem, ben göremicem... Sıra Putin’dedir: 
- Rusya ne zaman eski gücüne kavuşacak? Şeytan cevap verir:
- 100 yıl sonra… Putin de başlar ağlamaya. 
- Ben göremicem, ben göremicem... 
Sıra Erdoğan’a gelmiştir, O da sorar:
- Ben Türkiye'de özgürlük, adalet, eşitlik, demokrasi, kardeşlik sağlayabilecek miyim? 
Bu sefer şeytan, nerdeee der ve  başlar ağlamaya:
- Ben göremicem, ben göremicem… 





* 35'LİĞİ takip eden, başta Türkiye olmak üzere; Afganistan, Amerika, Angola, Almanya, Avusturya, Avustralya, Arnavutluk, Azerbaycan, Arjantin, Belçika, Belarus, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Bosna Hersek, Brezilya, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Danimarka, Ekvador, Endonezya, Fas, Fransa, Finlandiya, Güney Afrika, Güney Kore, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Haiti, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsviçre, İsrail, İsveç, İtalya, Japonya, Kanada, Katar, Kazakistan, Kenya, Kosta Rika, Kuveyt, Makedonya, Malta, Malezya, Mısır, Moldova, Libya, Litvanya, Lübnan, Nijerya, Norveç, Özbekistan, Pakistan, Panama, Portekiz, Polonya, Rusya, Senegal, Sırbistan, Singapur, Suudi Arabistan, Tayvan, Tayland, Ukrayna, Venezuela, Vietnam ve Yunanistan'da yaşayan ve de yazılarıyla katkı koyan, önerilerini paylaşan tüm dostlarımıza teşekkür ederiz…

Not : Bu veriler, Blogspot'un kontrol panelinden aktarılmıştır...



Yorum, istek ve önerilerinizi yazabilir, 
paylaşabilirsiniz...
Eğer yorumunuzu yazdığınız halde
gönderemiyorsanız veya teknik arıza çıkıyorsa,
lütfen, altay@vecdialtay.net mail adresine
mail gönderiniz...




altay@vecdialtay.net








BU SİTE, BASIN ETİK YASASINA, ÇOCUK, KADIN, İNSAN VE 
HAYVAN HAKLARINA UYMAYI TAAHHÜT EDER...

BU SİTEDE YAYINLANAN YAZILARI KAYNAK GÖSTERMEK KOŞULUYLA
PAYLAŞABİLİR, ALINTI YAPABİLİR VE KULLANABİLİRSİNİZ...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder