Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

16 Eylül 2013 Pazartesi

Yollar ayrılacak...



35’LİK – Vecdi ALTAY

Günün sözü:

Basit düşünceli adamlar, yakınındaki her şeyi suçlamaktan zevk alır… La Rochefacuald

Yollar ayrılacak…

BAŞKAN Aziz Kocaoğlu, bildiğiniz gibi yeniden adaylık için başvuruda bulunmadı. Bunun, “ben artık aday değilim” anlamına gelmediğini daha önce yazmıştık.
Süreç işliyor ve herkesin beklentisi de farklı farklı…
Aziz beyin, yeniden aday gösterilmesini istemeyen bir kesim var parti içinde.
Hatta kendisi için,”O’nun yeri artık TBMM’dir” diyenler de…
Bunun yanında siz hiç, “Aziz beyin yeniden aday gösterilmesini istiyorum” diyen bir belediye başkanı veya parti yöneticisi gördünüz mü?
Peki Aziz bey yeniden aday gösterilir mi?
Gösterilme olasılığı, günümüz koşullarında oldukça yüksek. Ancak, siyasetin iyice kızıştığı ve ısındığı aylarda dengeler değişebilir.
Eğer Aziz bey yeniden aday gösterilirse, ilçe başkan adaylarının belirlenmesinde oldukça etkin olacaktır ve 30 ilçenin en az 10 ilçesinin adayını kendisi belirlemek isteyecektir.
Bu sayı 15’e de çıkabilir.
Bu öngörümüz gerçekleşirse, Aziz bey, bir dönemler mahşerin atlıları diye lanse edilen yedi başkanla yollarını ayıracaktır.
Kimlerle mi?
Bayraklı, Bornova, Karabağlar, Karşıyaka, Konak, Menderes ve Menemen başkanları ile… İzlemeye devam…


EXPO’da neredeyiz?

9 MAYIS tarihli ve EXPO başlıklı yazımızda şöyle demişiz:
“…Bakın, düz oturalım ve dümdüz konuşalım… Bu işin aksayan çok önemli bir ayağı var: Medya ve İletişim… Veya Sosyal Medya…
Bana göre EXPO, ne yazık ki hala bir kurum olamamıştır.
EXPO adına e-posta ile gönderilen mesajların “gönderen” bölümünde, kurum adı değil, bu işi yapan kişinin adı geçmektedir. Ayrıca, basın bültenleri bile, özensiz, logosuz, iletişim bilgileri bile olmayan bir kağıt üzerine yazılarak gönderilmektedir. Peki bu bültenler, en azından 2-3 dile çevrilip, oy kullanacak olan ülkelerin basın kuruluşlarına gönderiliyor mu? Veya Basın Ataşeleri’ne ve hatta Kültür Ataşeleri’ne? Hiç sanmıyorum.
Eeee, EXPO, tanıtım konusunda gerekli ve etkin çalışmaları yapmazsa, halkın da EXPO’yu bilmemesi gayet doğal. Temamız sağlık ama, ne yazık ki sağlıklı düşünüp sağlıklı kararlar alamıyoruz ve sağlıklı çalışmalar da yapamıyoruz…Bu işler, bazı ülkelerin başbakanlarına, haddi aşan bir ifadeyle “Çekilin” demekle ve Başbakanların da “talimat vermesini” beklemekle olmuyor beyler…”
Bu yazımızın tamamını İzmir Valisi’ne, daha İzmir’e gelmeden önce göndermiş ve konu hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamıştık.
Aradan kaç ay geçti? Yaklaşık beş ay. Yazdığımız konuda bir gelişme var mı? Yok. Paris’teki sunuma kaç gün kaldı? 73 gün
Peki, Nerelerdeyiz, neler yaptık, neler oluyor? İzmirlileri bilgilendirecek, açıklama yapacak bir Allahın kulu yok mu?
Doğrusu çok merak ediyorum bu sunumu. Ama gitme şansımız yok… Çünkü götürmezler bizim gibi jöle kullanmayan köşe yazarlarını…

Yeni Asır 2…

5 EYLÜL’deki, Yeni Asır başlıklı yazımıza, olumlu da olumsuz da olsa, oldukça fazla tepki geldi. Sağolsunlar.
Biz yazımızda “adlarını anımsadığım” demiştik ama, bazı arkadaşlarımız da gönderdiği mesajlarda, “tanıdıklarınız bu kadar mı?” diye sormuş.
Ayrıca yönetime vefa derken de şunu anlatmaya çalışmıştık. Kuruluş günlerinizde, hiç olmazsa 5-10 veya 15 yıllık çalışanlarınıza birer rozet takabilirsiniz veya ufak bir armağan… Belki 120. kuruluş yılında yaparsınız.
Listemize, aşağıdaki meslektaşlarımı da ekliyor ve ilginize teşekkür ediyorum:
Emre Özdestan, Tarık Sarı, Ergun Gümrah, Özlem Balcı, Kemal Önderoğlu, Hayrullah Günal, Barış Selçuk, Mehmet Karabel, Mustafa Abadan, Eflatun Nuri, Mustafa Yıldız, Zafer Güven, Sadık Pala, Cemal İlkbahar, Ömer Çam, Mümin Durmaz, Sezer Dönmez, Burhan Esen, Mukadder Özakman, Mete Erden, Turan iyigün, Mustafa Bora, Ahmet Aydın, Tufan Selçuk, Yusuf Akıncı, H. İbrahim Yıldırım, Hakan Boyav, Cevdet Florat, Sıtkı Görçiz, Orhan Kaplan, Muzaffer Tezel, Mümin Sertbaş, Alaattin Gürımak ve Sedat Yılmaz ve de, Trabzon Muhabiri Hikmet Aksoy…

Mc Carthy üslubu…

MEDYA ile olan ilişkileri en düzgün siyasetçilerden biridir Aytun Çıray…
Verdiği önergelerle iktidarı oldukça sıkıştırıyor.
Hemen hemen her sektörle ilgili önerge veren Çıray’ın son önergesi medya hakkında. Başbakan’ın yeni bir medya düzeni kurma gayretinde olduğunu söyleyen Çıray’a, duyarlılığı nedeniyle sektörümüz adına teşekkür ediyoruz ve Başbakan’a sorduğu soruları buradan biz de Başbakan’a soruyoruz:
1) 28 Şubat’ta sermayenin, bazı gazetecilerin katkısı yok muydu? Bunlar neden yargılanmıyor ben merak ediyorum.” diyerek kimleri kastettiniz? Bu beyanınızla yargıya müdahale etmiş olmuyor musunuz?
2) Bu Mc Carthy üslûbu ile seçimler öncesi kimleri tehdit ediyorsunuz?
3) Yalanlamadığınız haberlere göre son olarak Yılmaz Özdil, M. Yakup Yılmaz ve Ertuğrul Özkök’ün de işten atılmalarını istemişsiniz, bu doğru mu?
4)  Sizin şu veya bu şekilde hedef göstermeniz yüzünden iktidarınız döneminde  medya mesleklerini yürütemez hale getirilen ve şu ya da bu şekilde işinden edilen toplam gazeteci sayısı kaçtır?   
5) Darbeler sadece silâhla mı olur, yoksa medyaya ve adalet kurumlarına yönelik doğrudan ve dolaylı müdahaleler de darbe aracı olarak kullanılabilir mi?
 
 Cengiz Güven…

MESLEKTAŞLARIMIZA desteğe devam…
Aynı zamanda bir eğitim uzmanı da olan meslek büyüğüm Cengiz Güven, TRT kökenli bir isim. Kendisi Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi olabilmek için kolları sıvadı.
1973 yılında, muhabir olarak girdiği TRT’den, emekli oluncaya kadar birçok görevlerde bulundu Cengiz Güven...
TRT İzmir ve Ankara’da TV2’de Haber Müdürlüğü yaptı.
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde uzun bir süre Radyo ve Televizyon Haberciliği konusunda dersler verdi ve öğretim görevlisi olarak çalıştı.
Hayatı habercilikle geçen, bilgi ve tecrübelerini gençlere aktarmak için çaba sarf eden Cengiz Güven, halen bu gazetenin de köşe yazarlarından…
Cengiz dostumuzun, Bayraklı’nın sosyal ve kültürel yönden gelişimine, Bayraklı’nın, gerek yurtiçi ve gerekse yurtdışı tanıtım çalışmalarına çok katkısı olacağını düşünüyor ve başarılar diliyorum…



AJANDA

1)      2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı bugün açılıyor…
2)      İzmir’in Paris’teki EXPO sunumuna 73 gün kaldı…
3)      30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere 194 gün kaldı…
4)      Yarın, Eski Başbakanlardan Adnan Menderes’in idam edilişinin 52. Yılı…
5)      AKP’de, aday adaylığı için başvuru süresi 21 Ekim’de başlıyor…


Diyorum ki…

* TRT, çocuklara Osmanlı padişahlarını anlatacak bir çalışma yapıyormuş… Bu çalışmada; Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarından başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kara Vasıf Beye, Fuad Paşa’ya, Dr. Adnan Beye ve Halide Edip’e idam fermanı çıkartanlar, vatan hainleri, jurnalciliği yasalaştırıp toplumu, aileyi birbirine düşürenler ve vatanın her karış toprağını emperyalistlere peşkeş çekenler de yer alacak mı acaba?

* KISA adı TOKİ olan Toplu Konut İdaresi’nin, tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de uyguladığı yöntemler, yaptığı çalışmalar çok can sıkıcı… Karşıyaka’dan sonra şimdi de Bornova… Bence artık, TOKİ’nin adının RANTİ olarak değiştirilmesi zamanı gelmiştir. Yani, Rant İdaresi…

* BAŞBAKAN, “CHP huzur bozuyor” demiş… Bu ülkede, huzur kaldı mı ki CHP bozsun…

* CHP, AKP’lilerin oylarıyla kabul edilen Büyükşehir Yasası'na karşıydı ve konuyu mahkemeye taşımıştı. Anayasa Mahkemesi, yasayı Anayasa'ya aykırı bulmamış... Demek ki, 2014 seçimleriyle birlikte İl Genel Meclisleri’nin ve beldelerin kapatılacağı, köylerin mahalle olacağı bir seçime gireceğimiz kesinleşti artık Bakalım CHP,  konuyu AİHM'e taşıyacak mı? Bu arada, piyasada yine kına stokları tükenmiş…

* KARŞIYAKA Belediyesi’nin son aylardaki yatırımları ve açılışları hayli dikkat çekici.Tebrik ederiz… Ancak, son haftalarda gerçekleşen bazı açılışların, CHP’de başkan adaylarını belirleyecek olan beş Genel Başkan Yardımcıları’na ayrı ayrı yaptırılması, sanırım ilginç tesadüf …

* BAŞBAKAN, yeni demokrasi paketini 1-2 gün içinde açıklayacağını söylemiş. Büyük bir olasılıkla yarın açıklayacak. Çünkü yarın, Adnan Menderes’in idam edilişinin 52. yılı… Bundan bile kendisine ve partisine pay çıkartacaktır… Bu arada, demokrasi paketine niye ihtiyaç duyuluyor ki? Hani ülkemizde ileri demokrasi vardı? Bu ne yaman çelişkidir böyle…

TANIDINIZ MI?

1) Aysel Bayraktar (Bornova Belediyesi eski Başkanı)
2) Şebnem Tabak (Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı)

3) Berrin Tuncel Birer (Gazeteci)


altay@vecdialtay.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder