Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

20 Ocak 2014 Pazartesi

Ne İşiniz Var?











KANIMCA, insan gücüyle zorla kral olmak, yolsuzluk ve rüşvetle aynısını yapmaktan daha az utanç vericidir... 
Sallust






Ne İşiniz Var...

İKTİDAR, topuyla tüfeğiyle İzmir’e yüklenmeye devam ediyor…
Kazanırlarsa ve de akıllarınca İzmir’i de istedikleri gibi yönetecekler...
Ama geçmişleri ne yazık ki, peşlerini bırakmıyor...
Geçen yıl ne demişti; İzmir’in Kemeraltı Çarşısı’na bıraksanız, muhtemelen kaybolacak olan AKP’li vekil?
“…İzmir’in CHP ile olan ilişkisi rahmetli Bülent Ecevit’tir. Şu anki CHP, Ecevit dönemindeki CHP değil. Çakma CHP’dir..”
Eminim hepiniz, “ ne alakası var? “ diyorsunuzdur. Haklısınız…
Vekil bu açıklamasıyla, cumhuriyeti kuran CHP’yi ve Genel Başkanları olan;
Mustafa Kemal Atatürk’ü, Celal Bayar’ı, İzmirli İsmet İnönü’yü,
Kamil Kırıkoğlu’nu, Mustafa Üstündağ’ı, Deniz Baykal’ı, Hikmet Çetin’i,
Cevdet Selvi’yi, Altan Öymen’i, Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve
Partinin geçmişte en etkili Genel Sekreteri olan
AKP’li Ertuğrul Günay’ı yok saymış ve “Siz de yok sayın” demeye getirmiştir.
Ve hatta,
“Ey İzmirliler, CHP demek Ecevit, Ecevit demek CHP demektir. Ama o parti artık çakmadır. O nedenle siz seçimlerde CHP’ye değil, kurucusu olduğu DSP’ye oy verin” algısı yaratmak istemiştir.
Vekile, "biraz tarih öğren ve araştırma yap" önerimizden sonra, biz de bazı bilgileri paylaşalım:
1923’de ne demiş Atatürk İzmir için?
“…İzmir, kırk yüzyıllık bir ata yurdudur. İzmir, bu kadar derin bir tarihe sahip olmakla beraber coğrafî durumu sebebiyle ekonomik ve siyasî çok büyük bir öneme sahiptir. İşte bunun içindir ki, Türkiye’yi mahvetmek isteyen düşmanların, her şeyden evvel gözleri bu tarihî, bu önemli beldeye döner. Nitekim düşmanlarımız en evvel burasını işgal etmişler, ondan sonra daha doğuya ilerlemişlerdir. İzmir’in işgali, bütün milletin kalbinde derin bir yara oluşturmuştur. Herkes İzmir için feryat ediyordu. İzmir, halkın elemlerini, feryatlarını, kararlılık ve imanını ifade etmek için bir parola olmuştu. Çeşitli görüş noktalarından çok değerli olan İzmir, elbette düşmanların elinde bırakılamazdı ve nitekim bırakılmadı…”
Bu sözleri hala geçerli mi? Elbette…
Peki, 1925’de ne demiş Atatürk:
“…Ben, bütün İzmir’i ve bütün İzmirlileri severim. Güzel İzmir’in temiz kalpli insanlarının da beni sevdiklerinden eminim. Yalnız bir tesadüf, beni Karşıyaka’ya daha fazla bağlamıştır. Karşıyakalılar, annem sizin bağrınızda, sizin topraklarınızda yatıyor. Karşıyakalılar, İzmir’i gördüğüm gün evvelâ Karşıyaka’yı ve orada da sizin Türk topraklarınızda yatan annemin mezarını gördüm!”
Peki, Atatürk, büyük taarruzdan sonra geldiği İzmir’de, yanmış yıkılmış sokaklarda dolaşırken,
Rumlara ait olan bir tüccar lokaline girdiğinde ne yapmış? Onu da Lord Kinross’dan dinleyelim:
“…Bu genç Türk subayını tanımadılar. Garson da kim olduğunu bilememiş boş masa olmadığını söylemişti. En sonunda müşterilerden biri onu tanıdı ve Mustafa Kemal kimsenin rahatsız olmamasını söyleyerek masasına oturdu. Rumlar ona merakla bakıyorlardı. Mustafa Kemal döndü ve garsona, “Kral Konstantin hiç buraya gelip bir kadeh rakı içti mi?” diye sordu. Hayır yanıtını alınca,  “öyleyse, buralara kadar ne diye gelmiş?” dedi…”
Sahi siz, bakanlığı bile bırakıp buralara kadar ne diye geldiniz ki…
Size göre pasaklı, sümüklü, gavur ve de kasaba olan İzmir’de,
Bir kadeh rakı bile içmeyecekseniz…









Bizim acımız, sizin utancınız devam ediyor...








Manidar Lobisi...

Ekin Belce ALTAY
http://apritifwriting.blogspot.com


İLK önce,
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı olaylarının Mayıs ayı içerisinde çıkmasının manidar olduğunu söyledi.
Aradan 6 aydan fazla bir zaman geçti Başbakan'ın "manidar" söylemi ağızlarda sakız oldu:

* Mustafa Sarıgül TMSF'nin tüm mal varlığına haciz koymasının ardından yaptığı açıklamada ''16 yıl sonra böyle bir karar çıktı. Zamanlama manidar'' dedi.
* Ankara 18. Bölge İdare Mahkemesi, SBS'nin yürütmesini "yanlış hesaplama" gerekçesiyle durdurdu. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da, 1 milyon 112 bin 604 öğrenciyi ilgilendiren kararla ilgili olarak "Zamanlaması manidar" yorumunu yaptı.
* Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 17 Aralık'taki rüşvet operasyonuyla ilgili olarak, "Yargı ve emniyet içindeki bir grup son derecemanidar bir zamanda seçimlere az bir zaman kala operasyon yapıyor" dedi.
The Economist Erdoğan'ı böyle eleştirdi
* Van merkezli 6 ilde düzenlenen İHH-El Kaide operasyonu kapsamında hakkında çeşitli iddialar ortaya atılan AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar konu hakkında "Zamanlaması manidar" yorumunu yaptı.
* İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın bacanağı Cemalettin Haberdar, gözaltına alınmasıyla ilgili olarak, "Özellikle yayınlanan haberlerin tamamında benim ismimden çok Binali Yıldırım’ın isminin geçmesi ve bir karalama kampanyası haline dönüşmesi oldukçamanidar" dedi.
* Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, operasyona tepki olarak, "2011 başında başlatılan bir soruşturma. Üç yıl aradan sonra bu operasyon yapılıyor.Zamanlama manidar" dedi.
* Emine Ülker Tarhan HSYK kanun değişikliğini hakkında, "Manidar zamanlama" dedi...
Ne zaman AKP aleyhine bir şey olsa "Zamanlaması manidar". İyi de bir yolsuzluk soruşturması oluyor, bu adamlar için dava şimdi açılmayacak da ne zaman açılabilecek manidar olmaması için? Seçimler sonrası mı? Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası mı? Yoksa genel seçimlerden sonra mı? Yoksa tüm yargıyı kontrol altına alıp, istediği davayı açıp, istediğini ört bas edebilme gücüne kavuştuktan sonra mı?
Hukukun üstünlüğü deyip, hukuku alenen çiğniyorsunuz sonra da "kumpas var" deyip yine mağdur edebiyatı... 12 yıllık iktidarınızda vazgeçmediğiniz tek şey... Sizden olanlar mağdur ama diğerleri hep suçlu. Bir dönüp aynaya "ben nerede hata yaptım" demediniz hiç. 
Hukukun üstünlüğü tartışılmaz. Yargı bağımsızlığı elzemdir. Yargı kararlarının itiraz mercileri bellidir. Yargı halka hesap vermiyor demek günü kurtarmak için kabul görebilir ama uzun vadede sakıncalıdır. 
Maalesef gelinen noktada, tam da yolsuzluk dosyaları açılmışken, polislerin yerlerinin değiştirilmesinin, yargıya baskı oluşturabilecek HSYK'nın hükümet eliyle kontrolünü sağlayacak yasalar çıkarmanın zamanlaması manidardır ve bir manidar lobisi vardır...











Demek ki vefa, İstanbul'da semtmiş...


TOKİ'nin dergisinden... 
Malumun ilanı...



İNTERNETİ KESSENİZ DE, BLOGLARIMIZI KAPATSANIZ DA,
GAZETELERDE YAZDIRMASANIZ DA
BİZ YAZACAK YERLER BULURUZ.
PEÇETELER, DUVARLAR YENİ
YAZI ALANLARIMIZ OLUR VE BİZ ORALARDA DA
HER YER YOLSUZLUK
HER YER RÜŞVET DİYE YAZARIZ...
SEN HİÇ MERAK ETME USTA...













YAZILARIMDA, özel durumlarımı veya fotoğraflarımı paylaşmamaya özen gösteririm ama, bu kez durum farklı. 
35LİK yazılarımızın karikatüristi, benim için çok özel önemi ve değeri olan, sevgili dost, güzel insan Hikmet Aksoy ile, 28 yıl aradan sonra İzmir'de bir araya geldik.
Bir söyleşi için Balıkesir'e gidip, tekrar Trabzon'a dönmek üzere havaalanına gelen Hikmet Ağabey ile, bir saat de olsa sohbet ettik ve Trabzon'da geçirdiğimiz günleri, anıları konuştuk.
Bir saat yetmedi elbette ki... 
Bir başka sefere diyelim ve bu buluşmanın fotosunu, sizlerin hoşgörüsüne sığınarak paylaşalım...





18 Ocak 2014 Cumartesi - Adnan Menderes Havaalanı...





* 35'LİĞİ takip eden, başta Türkiye olmak üzere; Amerika, Almanya, Avusturya, Avustralya, Arnavutluk, Azerbaycan, Belçika, Belarus, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Bosna Hersek, Cezayir, Çin, Danimarka, Ekvador, Fransa, Finlandiya, Güney Afrika, Güney Kore, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Hollanda, Hırvatistan, Irak, İngiltere, İspanya, İsviçre, İsrail, İsveç, İtalya, Japonya, Kanada, Katar, Kazakistan, Kuveyt, Makedonya, Malezya, Libya, Litvanya, Nijerya, Norveç, Özbekistan, Pakistan, Portekiz, Polonya, Rusya,Sırbistan, Singapur, Suudi Arabistan, Tayland, Ukrayna, Venezuela, Vietnam ve Yunanistan'da yaşayan ve de yazılarıyla katkı koyan, önerilerini paylaşan tüm dostlarımıza teşekkür ederiz…



Yorum, istek ve önerilerinizi yazabilir, 
paylaşabilirsiniz...




altay@vecdialtay.net








BU SİTE, BASIN ETİK YASASINA, ÇOCUK, KADIN, İNSAN VE 
HAYVAN HAKLARINA UYMAYI TAAHHÜT EDER...

BU SİTEDE YAYINLANAN YAZILARI PAYLAŞABİLİR, 
ALINTI YAPABİLİR VE KULLANABİLİRSİNİZ...

2 yorum:

  1. Sevgili dostum Vecdi ALTAY,bu 35'lik çok manidar! Eline,yüreğine,beynine sağlık.
    Abdullah Şanal

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Ekin, ha gayret; az kaldı babanı geçmene.
    Murat Can Canbay

    YanıtlaSil